Pieczenie - doskonała metoda na obiad (cz.2)
Wbrew pozorom pieczenie nie jest najłatwiejszą metodą obróbki termicznej. Wydawałoby się, że wrzucamy mięso czy ciasto do piekarnika i wszystko robi się samo. W praktyce wygląda to jednak inaczej.
Wbrew pozorom pieczenie nie jest najłatwiejszą metodą obróbki termicznej. Wydawałoby się, że wrzucamy mięso czy ciasto do piekarnika i wszystko robi się samo. W praktyce wygląda to jednak inaczej.
Pieczenie jedzenia towarzyszy ludzkości od zarania dziejów. Można powiedzieć, że odkąd człowiek nauczył się piec, wkroczył w erę człowieczeństwa. W dzisiejszych czasach pieczenie jest jednym z podstawowych sposobów przygotowywania potraw.
Zapraszamy na drugą część opowieści o najpopularniejszym daniu świata. Pizza włoska i jej światowe odmiany, przetworzone przez smakoszy, aby wydobyć lepsze smaki, i aby lokalne przyprawy i składniki również znalazły się na drożdżowym placku. Pizza to fenomen gastronomiczny, który chyba nie ma sobie
Makarony znamy od lat dziecięcych i towarzyszą nam przez całe życie. Ten półprodukt, wytwarzany jest z mąki i wody. W niektórych rodzajach dodawane jest jajko lub same żółtko. Podstawą dobrego makaronu jest semolina, czyli grubo mielona mąka z ziaren twardej pszenicy durum. Ten gatunek pszenicy zawi
Pizzę pokochał bez wątpienia cały świat. Sukces tego prostego dania jest oszałamiający. Badania historyków dowodzą, że pierwsze placki podobne do dzisiejszej pizzy, znane były już w X wieku na terenie Italii, Grecji czy nawet Egiptu. Można powiedzieć, że były znane w basenie Morza Śródziemnego. Wraz
Historia firmy Cambro rozpoczyna się w roku 1951, kiedy William i Argyle Campbell postanowili stworzyć tacę na posiłki najwyższej jakości, z przeznaczeniem dla szpitali. Dzisiaj firma posiada ogólnoświatowy zasięg, oferując swoim klientom kompletny asortyment produktów dla branży gastronomicznej.
Helios HoReCa to oferta wysokiej klasy, ekskluzywnych wyrobów z zakresu porcelany, szkła, sztućców i dodatków, które doskonale sprawdzają się przy wyposażaniu różnorodnych obiektów gastronomicznych ? hoteli, restauracji, barów, pensjonatów czy domów wesel.