Aktualności

Imperia - urządzenia do produkcji makaronu z długą tradycją

Założona na początku lat 30. XX wieku, włoska firma Imperia, już od samego początku eksportowała swoje makaroniarki. Głównym kierunkiem wysyłki urządzeń do produkcji makaronu, były Stany Zjednoczone. To zasługa dużej emigracji włoskiej, która w tamtych latach do jednej z największych w USA.

Saleen - koszykowe bogactwo od Westmark

Westmark, to jedna z tych firm, której produkty mamy w kuchni czy domu, a do końca nie znamy ich pochodzenia. Obieraczki do warzyw i owoców, krajalnice noże kuchenne, do pizzy, tarki, moździerze i wiele innych kuchennych akcesoriów potrzebnych w codziennej pracy.

Monin - syropy dla koneserów

Monin, syropy, które doskonale znamy. Możemy je kupić w handlu detalicznym, w gastronomii wyroby tej firmy (głównie syropy) dominują w hotelach, restauracjach czy kawiarniach. Francuska firma Monin powstała w 1912 roku.

Wüsthof. Noże od 210 lat

Na świecie są miejsca, które produkcję noży podniosły na najwyższy poziom. Jakość wyrobów tam produkowanych jest z najwyższej półki, są cenione przez zawodowych kucharzy oraz amatorów. Tymi miejscami są brytyjskie Sheffield, japońskie Sakai oraz niemieckie Solingen.

Kasumi - legendarna jakość japońskich noży

Na świecie są trzy centra produkcji noży kuchennych i sztućców najwyższej jakości. To dwa miejsca w Europie: Solingen w Niemczech i Sheffield w Wielkiej Brytanii oraz Seki w Japonii. Tradycje kowalstwa, a w szczególności kucia mieczy w Seki datują się na XIII wiek.

100%Chef - pełny profesjonalizm

W roku 2008 Angel Salvador założył w Barcelonie firmę Cocina sin limites. Jego ponad 30-letnie doświadczenie jako menadżera i szefa kuchni, starannie dobrany zespół współpracowników pozwoliły stworzyć w ramach Cocina sin limites

Verlo. Polska myśl i wykonanie

Biznes w branży gastronomicznej wymaga dobrych, wysokiej jakości naczyń, odpowiedniego wyposażenia bufetu, sztućców oraz akcesoriów kuchennych. Najlepiej, gdy to wszystko możemy znaleźć u jednego producenta. Ułatwia to proces wyboru wyposażenia gastronomicznego i jego zakup

Robur - ubrania dla pracowników gastronomii

Jak istotne jest ubranie robocze w pracy w kuchni i na sali, wie każdy, kto choć raz zetknął się z pracą w gastronomii. Potrzeba uwagi na temperaturę, różnego rodzaju substancje, wymagają odpowiedniego stroju. Jedną z firm produkującą ubrania robocze dla gastronomii, jest francuska firma Robur.