Zeller. Kuchenne akcesoria z klasą
Zeller to firma, która od ponad 40 lat zajmuje się kuchennymi akcesoriami. Do czego one służą? Firma produkuje przedmioty, które ułatwiają pracę kucharzy, kelnerów.
Zeller to firma, która od ponad 40 lat zajmuje się kuchennymi akcesoriami. Do czego one służą? Firma produkuje przedmioty, które ułatwiają pracę kucharzy, kelnerów.
Francja. Normandia. Kanał La Manche. Wzgórze Świętego Anioła (Mont-Saint-Michel). W tym malowniczym regionie Francji, w miejscowości Villedieu-les-Po?les, od roku 1830 działa fabryka produkująca kuchenne naczynia najwyższej klasy.
Często pasja, poczucie misji i chęć stworzenia czegoś dobrego przynosi bardzo dobre rezultaty. Jeśli do tego dołożymy rodzinne więzi w prowadzonym wspólnie przedsięwzięciu, to otrzymamy przepis na sukces.
Choć to holenderska firma, za patrona ma Szweda. Wybitnego szwedzkiego botanika, badacza Antarktydy, uczestnika wielu wypraw, twórcy ogrodu botanicznego w Göteborgu Johana Carla Skottsberga.
Termin coś zawekować znamy od dawna. Oznacza on, że chcemy zrobić jakiś domowy przysmak, który zakonserwowany będzie mógł czekać na spożycie kilka miesięcy.
Szkło w kuchni, było obecne już w czasach starożytnych. Jednak zazwyczaj były to naczynia ozdobne, a nie użytkowe. Szklane brytfanny, garnki, formy do pieczenia pojawiły się na szerszą skalę dopiero na początku wieku XX.
O pracy barmanów mówi się różnie. Najczęściej przebijają się opinie, na które mają wpływ filmy i seriale. Mówią one o tym, że barman to osoba (nie zawsze jest to mężczyzna), która podaje drinki, myje i wyciera do sucha szkło i czasami wysłucha klienta, którego dręczą sprawy osobiste lub zawodowe. Ta
Bohemia to średniowieczna nazwa Czech, które w dzisiejszych czasach razem z Morawami i Śląskiem Cieszyńskim tworzą Republikę Czeską. W XVII wieku na tych terenach rozwinęło się hutnictwo szkła.
O ile problem z odpadkami w domowej kuchni, jest raczej opanowany (brązowy pojemnik na odpady BIO), o tyle w zakładach produkujących żywność, hotelach, restauracjach problem jest większy. Większa ilość przetwarzanych warzyw, owoców, mięsa, tłuszczów stanowi duże wyzwanie dla przedsiębiorców. Podobni
Założona na początku lat 30. XX wieku, włoska firma Imperia, już od samego początku eksportowała swoje makaroniarki. Głównym kierunkiem wysyłki urządzeń do produkcji makaronu, były Stany Zjednoczone. To zasługa dużej emigracji włoskiej, która w tamtych latach do jednej z największych w USA.