RAK Porcelain. Mistrzowie porcelany
RAK Porcelain wyrobiła sobie markę w świecie HoReCa jakością produktów, dbałością o każdy szczegół i doskonałe wzornictwo.
RAK Porcelain wyrobiła sobie markę w świecie HoReCa jakością produktów, dbałością o każdy szczegół i doskonałe wzornictwo.
Belgijska firma Eternum, produkuje sztućce już od 100 lat. Powstała w 1924 roku i nieprzerwanie produkuje stalowe sztućce oraz akcesoria stołowe. To jedno z niewielu przedsiębiorstw w branży, które ma tak długą historię
Każdy, kto chociaż raz otarł się o pracę w cateringu czy gastronomii, musiał zetknąć się z wyrobami firmy Cambro. Ta amerykańska firma produkuje kompletny wybór sprzętu branży gastronomicznej. Firma powstała 73 lata temu jako rodzinny interes i do dziś funkcjonuje w tej formule.
Dwieście lat na rynku związanym z gastronomią, cateringiem, cukiernictwem to naprawdę spory bagaż doświadczenia, czucia nowych trendów, nieustanne rozwijanie technologii, sposobów produkcji, a także kreowanie nowych nurtów w sztuce kulinarnej. F
W roku 2029 włoska firma Abert będzie obchodziła swoje 100 lecie. Jej założyciel Antonio Bertoli, rozpoczął rzemieślniczą produkcję sztućców mosiężnych.
Znana na całym świecie francuska firma Dynamic, zdominowała rynek profesjonalnych mikserów przeznaczonych dla zakładów zbiorowego żywienia. Kolor dojrzałej pomarańczy to barwa dominująca w elementach z tworzywa sztucznego poszczególnych urządzeń i narzędzi.
Często pomijane, czasami niechciane takie elementy wystroju jak świeczniki i wazony, wbrew pozorom, mogą być wspaniałym dodatkiem dekoracyjnym. Wazony najczęściej, kojarzą się z koniecznością przechowywania kwiatów, a świeczniki ze świecami tylko jako awaryjny system oświetlenia.
Chcąc przyciągnąć smakoszy i miłośników wyrafinowanych smaków, niektóre restauracje wprowadziły nowy rodzaj obróbki termicznej potraw. Tak zwane gotowanie próżniowe (z języka francuskiego sous vide), przynosi nową jakość jedzenia, ale też zmienia podejście do przygotowywania potraw.
Serwisy obiadowe (zestawy) funkcjonują w wielu domach. Często przechodzą z pokolenia na pokolenie, zajmując sporo miejsca w szafkach czy kredensach.
Temat bardzo konkretny i kojarzący się raczej niezbyt dobrze. Bo czy ktoś pamięta ładny zapach w barze, czy restauracji, gdzie byliśmy ze znajomymi? Nie.