STRONA GŁÓWNA / Smażenie / Patelnie uniwersalne / Patelnia węglowa 24 cm - CARBON PLUS (D-5130-24)

Smażenie

PARAMETRY

  • Producent: DeBuyer
  • Zalecenia: do kuchni gazowych, elektrycznych, ceramicznych , do płyt indukcyjnych , natłuścić po umyciu
  • Model DeBuyer: Carbon, Carbon plus
  • Rodzaj materiału: Stal węglowa

Patelnia węglowa 24 cm - CARBON PLUS (D-5130-24)

DeBuyer

gwarancja: 12 mies.

aktualizowany: 10.04.2024

 

Cena brutto 194.96 zł

cena netto:
158.50 zł

Podaj ilość:  

DO KOSZYKA

OPIS

Producent: de Buyer
Materiał: Wysokogatunkowa stal węglowa, uchwyty ze stali nierdzewnej

Patelnia węglowa CARBON PLUS:  
- średnica - 24 cm, wysokość – 3,9 cm, grubość stali - 2,5 mm  

Zalety:
- Patelnia idealna szybkiego do smażenia i efektu chrupiącej skórki.
- perfekcyjne smażenie na minimalnej ilości tłuszczu
- podgrzana do bardzo wysokiej temperatury karmelizuje soki zawarte w mięsie, nadając mu niepowtarzalny smak
- patelnia nadaje się do wszystkich typów płyt, w tym także indukcyjnych
- perfekcyjnie przewodzi ciepło,
- bardzo mocne uchwyty
- ergonomiczny, solidnie nitowany, wentylowany, nienagrzewający się uchwyt  

Użytkowanie patelni ze stali węglowej:
HARTOWANIE
Zagotuj w patelni filiżankę wody z obierkami od ziemniaków. Gotuj przez 15 min. Wylej obierki i wypłucz patelnię. Zalej patelnię cienka warstwą oleju i smaż go przez parę minut. Ściągnij patelnię z ognia i wytrzyj ją papierowym ręcznikiem.  
CZYSZCZENIE PO KAŻDYM UŻYCIU
- Myj patelnię w gorącej wodzie. Używaj tylko kilku kropli płynu do mycia naczyń jeśli to naprawdę konieczne.
- Wypłucz.
- Nasmaruj patelnię kilkoma kroplami oleju przed odłożeniem go na półkę.  
Dobra stalowa patelnia to taka, która była zahartowana i która ma czarne przebarwienia po kilku użyciach. Zmiana koloru stali jest normalną reakcją stali na kontakt z wysoką temperaturą.  
RADA
- Żeby pozbyć się jakiegokolwiek osadu używaj nie zbyt ostrej ściereczki.
- Nie zamaczać.
- Rozgrzej dobrze patelnię przed smażeniem.

O marce:

Firma de Buyer powstała prawie 200 lat temu, w miejscowości Val d'Ajol, w masywie górskim Wogezów, we wschodniej Francji. I ciągle jest w tym samym miejscu. Można powiedzieć, że niezmienna lokalizacja wynika z filozofii działania i podejścia do życia właścicieli i pracowników firmy. Główna idea to czerpanie wiedzy z tradycji, która jest przekazywana z pokolenia na pokolenie. Zaangażowanie firmy de Buyer w rozwój współczesnej gastronomii i sztuki kulinarnej na podstawie dawnych wzorców i łączenie ich z nowoczesnymi technologiami daje wspaniałe efekty.

Trochę jak w dawnych czasach

Nauka produkcji sprzętu do gastronomii w de Buyer, w swojej filozofii przypomina czasy, kiedy mistrz i czeladnik pracowali w rzemieślniczych warsztatach. Młodsi uczą się od bardziej doświadczonych, poznają tajniki produkcji, starają się wypracować własne innowacyjne ścieżki. Umiejętności manualne idą w parze ze stosowaniem nowoczesnych rozwiązań. Pracownicy od pokoleń związani z fabryką, pracują juk u siebie. Firma wspiera cały region, angażując się w różne projekty kulturalne, socjalne i gospodarcze.

Stworzony i wyprodukowany we Francji

W de Buyer znajdziemy pełne wyposażenie restauracji. Nowe projekty konsultowane są nie tylko z inżynierami, ale także z szefami kuchni, którzy przekazują swoje praktyczne uwagi. Sprzęt do restauracji to nie tylko stal. W de Buyer produkuje się również garnki, patelnie z powlekanego aluminium, miedzi. Cała produkcja jest projektowana i produkowana we Francji. To także element filozofii tego przedsiębiorstwa.